Eendenkuil 1, 7873 BM Odoorn

06-23876382

kirsten @ glasvancramer.com

 

 © 2018 Glas van Cramer - Alle rechten voorbehouden

KVK

BTW

IBAN

66479681

NL103358110B02

NL15ASNB0933148070

Open huis tijdens de Landelijke Atelierdagen op 17 & 18 november van 13 uur tot 17 uur!

Basis info voor cursussen

De cursussen Glas in lood & Tiffany zijn basiscursussen van 6 lessen; aan het einde van de cursus heeft u een project volledig zelfstandig gemaakt genoeg vaardigheden om een groter project aan te gaan. Cursussen starten twee keer per jaar op donderdag- of vrijdagavond, van 19.00 uur tot 21.15 uur.

Ook is er in het voorjaar en najaar een weekend cursus; twee dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Dit zijn net zo veel lesuren als de avondcursus en de inhoud is gelijk, waardoor het is wat intensiever is. Een avondcursus is inclusief alle benodigde materialen, koffie/thee en een versnapering tijdens de pauze en kost € 179,-. Een weekend cursus kost € 199,- en wordt aangevuld met een kleine, eenvoudige lunch. Er zijn geen verborgen “atelierkosten” of andere bijdrages, onder voorwaarde dat u gebruik maakt van de (ruime) selectie aan glassoorten om het cursusproject te vervaardigen.

 

Voor avondcursussen geld geen minimum aantal deelnemers, dus het kan voorkomen dat u privé les heeft. Voor weekend cursussen geld een minimum deelname van twee personen. Omdat ik iedere deelnemer voldoende werkruimte en aandacht gun, neem ik maximaal 4 deelnemers per cursus aan.

 

U ontvangt bij inschrijving een uitleg over het atelier, de materialen waar mee wordt gewerkt, en een veiligheidsinstructie. Ook ontvangt u een persoonlijk mondkapje en oordopjes; handschoenen en veiligheidsbrillen zijn voldoende aanwezig en voor algemeen gebruik. U bent verplicht in de atelierruimte dichte schoenen van een sterker materiaal dan textiel te dragen, met een geprofileerde zool. Bungelende sierraden zijn uit veiligheidsoverwegingen verboden; het dragen van armbanden, ruime of grote ringen en blote armen raad ik absoluut af en gebeurt op eigen risico.

 

Bij inschrijving voor een van de cursussen ontvangt u een “Capabel verklaring” waarin u verklaart fysiek in staat te zijn langere tijd te staan *, geen ernstige gehoor of zichtbeperking te hebben, helder van geest te zijn en geen beperking in motoriek te hebben die veilig handelen in de weg staat. De simpele reden hiervoor is dat het een prachtig ambacht is, waar echter wel gebruik gemaakt wordt van gereedschappen en materialen die vragen om een helder beoordelingsvermogen en redelijke fysieke kracht en controle over uw ledematen.

 

U ontvangt tevens een aantal richtlijnen waaraan iedereen wordt geacht zich te houden in en om het atelier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wegleggen van mobiel of tablet en dergelijke in de zithoek tijdens de lessen, en het respecteren van de levenswijze van de andere aanwezigen.

 

Gevorderden kunnen op zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur een halve tafel ( 1 m2) reserveren om, met begeleiding bij de hand, aan een zelf gekozen project te werken. De kosten hiervoor bedragen 20 euro per middag, met gebruik van alle voorzieningen van het atelier, uitgezonderd de ovenruimte. Materialen en huur worden maandelijks gefactureerd naar gebruik.

 

Het atelier sluit op maandag 24 december 2018 en opent weer op donderdag 7 maart 2019.

 

*wanneer u aan een rolstoel gebonden bent zijn er in overleg andere mogelijkheden dan de reguliere lessen!