Eendenkuil 1, 7873 BM Odoorn

06-23876382

kirsten @ glasvancramer.com

 

 © 2018 Glas van Cramer - Alle rechten voorbehouden

KVK

BTW

IBAN

66479681

NL103358110B02

NL15ASNB0933148070

DE CURSUSSEN STARTEN VOORJAAR 2018

Basis info voor cursussen

De cursussen Glas in lood & Tiffany zijn basiscursussen van 9 lessen; aan het einde van de cursus heb je een projectje volledig zelfstandig gemaakt, en genoeg vaardigheden om een groter project – eventueel met begeleiding- aan te gaan.

Alle cursussen zijn op donderdag- of vrijdagavond, van 19.00 uur tot 21.15 uur, met inbegrip van een korte pauze. Elke cyclus kent 1 introductie les waarin het atelier, veiligheid, materialen, lesinhoud enzovoorts worden uitgelegd, en is verplicht- zonder aanwezigheid hierbij kan je niet aan de verdere lessen deelnemen, en vervalt je plek. Het cursusgeld moet daarom voldaan zijn voor de tweede les; hierna wordt dit niet meer gerestitueerd.

 

Een basiscursus kost € 250,-. Dit is inclusief alle benodigde materialen , koffie/thee en een versnapering. Er zijn geen verborgen “atelierkosten” of andere bijdrages, onder voorwaarde dat je gebruik maakt van de (ruime) selectie aan glassoorten om het cursusproject te vervaardigen. Er is altijd 1 dag aan het einde van de cyclus om een eventuele gemiste les in te halen. Er zijn ook gewoon lessen gepland tijdens schoolvakanties en feestdagen; kijk dus goed naar de lesdata die staan vermeld voordat je je inschrijft!

 

Een persoonlijk mondkapje en oordopjes worden tevens verschaft; handschoenen en veiligheidsbrillen zijn voldoende aanwezig en voor algemeen gebruik. Je bent verplicht in de atelierruimte dichte schoenen van een sterker materiaal dan textiel te dragen, met een geprofileerde zool. Bungelende sierraden zijn uit veiligheidsoverwegingen verboden; het dragen van armbanden, ruime of grote ringen en blote armen raad ik absoluut af en doe je op eigen risico.

 

Bij inschrijving voor een van de cursussen ontvang je een “Capabel verklaring” waarin je verklaart fysiek in staat te zijn langere tijd te staan *, geen ernstige gehoor of zichtbeperking te hebben, helder van geest te zijn en geen beperking in motoriek te hebben die veilig handelen in de weg staat. De simpele reden hiervoor is dat het een prachtig ambacht is, waar echter wel gebruik gemaakt wordt van gereedschappen en materialen die vragen om een helder beoordelingsvermogen en redelijke fysieke kracht en controle over uw ledematen.

 

Je ontvangt tevens een aantal richtlijnen waaraan iedereen zich verklaart te houden in en om het atelier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wegleggen van je mobiel of tablet en dergelijke in de zithoek tijdens de lessen, en het respecteren van de levenswijze van de andere aanwezigen.

 

De zomer specialisaties kunnen alleen gevolgd worden wanneer je al wat ervaring hebt door een eerdere cursus bij een ander atelier, zelfstudie of de basiscursus van Glas van Cramer.

 

Gevorderden kunnen ook vanaf 30 september op zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur een kwart of halve tafel huren om, met begeleiding bij de hand, aan een zelf gekozen project te werken. De kosten hiervoor bedragen 20 euro per middag voor een halve tafel en 15 euro per middag voor een kwart tafel, met gebruikmaking van alle voorzieningen van het atelier, uitgezonderd de ovenruimte. Wanneer je in het bezit bent van eigen handgereedschap verminderd de middagprijs naar respectievelijk 18 euro en 13 euro. Materialen worden maandelijks gefactureerd naar gebruik.

 

Het atelier sluit op zaterdag 22 december 2018 en opent weer halverwege maart 2019

 

*wanneer u aan een rolstoel gebonden bent zijn er in overleg andere mogelijkheden dan de reguliere lessen!